Uncategorized

Plaatsing van wilddetectiescherm bij Harderwijk verstandige keuze

Groepvanbergenlogo

Arnhem, 23 oktober 2009

De provincie Gelderland plaatst binnenkort een wilddetectiescherm bij de N302 nabij Harderwijk. Dat melden Gedeputeerde Staten bij de beantwoording van schriftelijke vragen van de Statenfractie Groep van Bergen/DPS.

Statenlid Toine van Bergen is hier blij mee: " uit ervaringen in het Reichswald in Duitsland is gebleken dat daarmee aanrijdingen met wilde zwijnen en herten geheel kunnen worden voorkomen. Wij hopen dan ook dat de provincie op nog veel meer plaatsen op de Veluwe hiermee verder gaat".

De fractie Groep van Bergen/DPS vindt dat met het plaatsen van wilddetectieschermen en wildrasters de noodzaak om te jagen drastisch afneemt. Bovendien verzet ze zich tegen een onlangs genomen besluit om, in verband met een schadeclaim van enkele honderden euro’s aan gewas, een hek te zetten op een ecoduct bij de Hierdense Poort": " een miljoeneninvestering in dit ecoduct wordt zo zinloos. Geef het wild de ruimte. Ook daarmee verminder je de noodzaak van jacht. Maar ja, er zijn grote financixc3xable belangen gediend met het afschieten van dieren. De kerst komt eraan en jagers kunnen een aardig centje verdienen met het afleveren van wild bij de poelier".   

Lees hieronder de antwoorden op de schriftelijke vragen

Download antwoord_op_schriftelijke_vragen_over_electronische_wilddetectie.doc 

Wild_zwijn

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s