Uncategorized

Verzoek om uitstel van het besluit over de Chinareis in 2010

Groepvanbergenlogo

Aan: Het College van GS

Nijmegen, 18 oktober 2010

Geacht College,

Zoals u bekend is is afgelopen woensdag 14 oktober op ons initiatief een discussie gevoerd in de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken en Financixc3xabn (ABF) over de jaarlijkse missies naar China.
Toegezegd is toen door uw college dat er nog een aanvullende rapportage zou volgen over de evaluatie. Dit omdat in het verslag uit 2009, zoals dat nu bekend is, niets vermeld wordt over het aspect mensenrechten.
In antwoord op schriftelijke vragen van de heer Schuurman ( ChristenUnie) heeft u in 2008 aangegeven dat de mensenrechten in China een punt van zorg van u zijn, en dat u dit onderwerp bij missies naar China zult bespreken.

Wij vernamen gisteren dat u van plan bent om op dinsdag 20 oktober a.s. een besluit te nemen over deelname aan een economische missie naar China van 9 tot 24 april 2010. In het betreffede stuk is wederom geen sprake van aandacht voor de mensenrechten.

Wij verzoeken u dan ook dringend om het besluit over een missie naar China uit te stellen totdat in de commissie ABF een discussie heeft plaatsgevonden over de manier waarop aandacht werd en wordt besteed aan de mensenrechtensituatie in China.

Met vriendelijke groet,
Toine van Bergen
Fractievoorzitter Groep van Bergen 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s