Uncategorized

Discussie over "waarderingssubsidies" de kop ingedrukt

Groepvanbergenlogo

Schriftelijke vragen over het communicatiebeleid van Gelderland Dichtbij

Arnhem, 25-09-2009

Geachte voorzitter,

De provincie Gelderland heeft een provinciale pagina in de huis-aan-huisbladen, getiteld xe2x80x9c Gelderland Dichtbijxe2x80x9d. Voor deze provinciale pagina Gelderland Dichtbij worden steeds twee Statenleden gevraagd om te reageren op een actuele stelling. Zo werd ondergetekende afgelopen week benaderd door de communicatiemedewerker van Provinciale Staten om voor de eerstvolgende Gelderland Dichtbij een korte reactie te geven op de stelling: xe2x80x9cWaarderingssubsidies: afschaffen!!!!xe2x80x9d. Vandaag ontving ik echter een e-mail van de betreffende medewerker waarin stond dat deze stelling op het laatste moment is xe2x80x9cafgeschotenxe2x80x9ddoor het management.

In verband hiermee stel ik u de volgende vragen:

  1. Is het juist dat vanuit het management druk is uitgeoefend om deze stelling xe2x80x9caf te schietenxe2x80x9d???
  2. Was u hiervan op de hoogte?
  3. Wat is de reden van deze handelswijze van het management?
  4. Kunt u het communicatiebeleid voor Gelderland Dichtbij nader toelichten? In hoeverre worden communicatiemedewerkers beperkt in de keuze van hun onderwerpen voor de stelling waarop Statenleden gevraagd wordt te reageren?
  5. Het onderwerp xe2x80x9cwaarderingssubsidiesxe2x80x9d is erg actueel omdat in de recente kwestie van subsidieverlening aan het Gelders Opera- en Operettegezelschap ten onrechte een dergelijke waarderingssubsidie is verstrekt. Bent u het met mij eens dat door deze handelswijze de schijn gewekt wordt dat voor sommige leden van het College van GS gevoelige onderwerpen niet aan bod komen bij de keuze van de stellingen voor Gelderland Dichtbij?
  6. Bent  het met ons eens dat dit ingrijpen van het management moet worden afgekeurd? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u herhaling van een dergelijk handelen voorkomen? 

Toine van Bergen

Fractievoorzitter Groep van Bergen

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s