Uncategorized

"Toiletten op alle treinen in Gelderland"

Veoliatrein_jpg_

Door: Toine van Bergen | zaterdag 13 juni 2009 20:33
BARNEVELD – De Statenfractie van de Groep van Bergen/DPS wil dat toiletten in alle treinen in Gelderland verplicht aanwezig moeten zijn. Om dit te bereiken zal zij tijdens de Statenvergadering in juli 2009 een motie indienen.

Afgelopen week ontstond veel ophef over het feit dat de toiletten op de Maaslijn van Nijmegen naar Roermond gesloten zijn. Door acties van de Groep van Bergen/DPS ziet het ernaar uit dat de toiletten over 4 weken weer open gaan. Maar tegelijkertijd is in veel treinen in Gelderland niet eens een toilet aanwezig. Een voorbeeld is het traject Arnhem- Winterswijk.

Binnenkort beslist de Provincie over de voorwaarden die gelden voor een nieuwe aanbesteding in het openbaar vervoer. Een concept hiervan wordt komende woensdag 17 juni besproken in een Statencommissie. En daarin staat dat toiletten niet verplicht zijn.

Statenlid Toine van Bergen vindt dit onaanvaardbaar: xe2x80x9c bij kwalitatief goed openbaar vervoer horen gewoon toiletten. Ook op de kortere trajecten, want reizigers die daarop rijden zijn veelal al vele uren onderweg. In het bijzonder voor ouderen en kleine kinderen is een toilet op de trein een basisvoorzieningxe2x80x9d.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s