Uncategorized

Provincie is niet van zins om storten vervuilde grond in waterplassen als Hambroek te verbieden

Tc_tubantia_logo

BORCULO – De provincie Gelderland gaat het storten van vervuilde grond in zandwinningsplassen als het Hambroek bij Borculo niet verbieden.

Volgens Gedeputeerde Staten (GS) gaat het om een landelijke regeling die op zich ook voldoende bescherming biedt voor het milieu en het grondwater. Als de regeling al aangepast moet worden, dient dat te gebeuren op basis van een landelijke evaluatie die momenteel wordt uitgevoerd. Dat antwoorden GS op vragen van de statenfractie van de Groep van Bergen. De aanleiding vormde onder meer de vondst van piepschuim en ander afval rond het Hambroek. GS bevestigen dat er nog een politieonderzoek naar een vervuiling bij de tweede Hambroekplas loopt. Daarbij gaat het om een lading grond die te veel organisch materiaal bevatte, waardoor het water begon te ‘gisten’. Het zandwinningsbedrijf Hambroek BV is toen zelf gestopt met het storten van die grond. GS hebben dus de stort in de Hambroekplas nooit verboden. Wel is het bedrijf in februari gevraagd de vijf tot acht vrachtwagens grond die zolang op de oever was gestort, weg te halen omdat die het zuurstofgehalte in het water negatief bexc3xafnvloedde.

http://www.berkelland.tctubantia.nl/393352/provincie_is_niet_van_zins_om_storten_vervuilde_grond_in_waterplassen_als_hambroek_te_verbieden

Hambroekplas3 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s