Uncategorized

Recessie in Nederland, let op : de armen, en laagst betaalden worden weer de dupe!!!!!

Dps_logo

Vandaag gehoord dat we officieel in een recessie zitten. Het begrotingstekort loopt weer op!!! Volgend jaar 675.000 werkelozen. Allemaal heel erg, en ik gun dit niemand!!!! We hebben te royaal geleefd, zegt men. Wie zijn xe2x80x9cwe?xe2x80x9d Ja, de mensen met een dikke portemonnee. De afgelopen 10 jaar zaten we in een groei. Maar de mensen aan de onderkant van de samenleving hebben daar niks van gemerkt.

Want volgens onze premier zouden er eerst 7 magere jaren komen en dan nu 7 vette jaren en daar zal iedereen van profiteren, werd er gezegd. Niks is minder waar, nu we in een recessie zitten (die lijkt op die van de jaren xe2x80x9830) moet er weer bezuinigd worden. Wie worden er weer de dupe, de armen en de laagst betaalden. Dus deze groep gaat er weer niet op vooruit. SGP- fractievoorzitter in de Tweede Kamer van der Vlies zei het vanavond op NOVA als volgt: xe2x80x9c De mensen in de zorg en de personen met een PGB en mensen met een uitkering moeten het gelag weer betalen, en daar wil ik voorlopig niet aan denkenxe2x80x9d.

Daar moest ik gisteravond ook aan denken toen ik het 8 uur- journaal aan zette, en daar de cijfers gepresenteerd werden over de recessie. Zowel in goede tijden als in slechte tijden moeten de laagst betaalden offers brengen.

Let op!!! Het hoge woord is er nog niet uit, maar je kunt er op wachten. Er wordt gesnoeid in de Sociale Zekerheid en in de AWBZ, die ook in de goede tijden de afgelopen jaren de klappen hebben opgevangen. Ik dacht dat deze groep mensen die hier gebruik van maken, al genoeg uitgeknepen waren? Maar blijkbaar kunnen deze mensen nog verder uitgeknepen worden. Nou zegt Marixc3xabt Hamer fraktievoorzitter van de 2e kamerfraktie van de PVDA, juist in slechte tijden, moet dit vangnet overeind blijven. Maar als er een nieuwe ronde Beetsterzwaag komt, haalt het CDA weer de hoofdprijs uit het vuur, bezuinigen op de Sociale Zekerheid en de AWBZ.

Maar men vergeet dat de laagst betaalden en de uitkeringsgerechtigden ook geld uit geven, en als je daar op bezuinigt geven zij ook weer minder uit. Maar dat is niet zo belangrijk, in de praktijk telden deze groepen toch al niet mee, dus de midden-en hogere inkomens die zijn het belangrijkst en die geven het meeste geld uit, daar durft men geen hoge belastingen aan te vragen, om de overheidsfinancixc3xabn op peil te houden, want dat gaat ten koste van de werkgelegenheid.

Beurscrash

Als je echt wil dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, dan moet je juist meer vragen van de burger die er de afgelopen 10 jaar erop vooruit is gegaan, zodat de zwaksten in de samenleving ook wat te verteren hebben. Vooral in deze economische slechte tijden. Maar de last (let op mijn woorden) worden weer bij de zwaksten in de samenleving neergelegd.

Dus de minima en de laagstbetaalden zullen nooit proeven aan die 7 vette  jaren. Omdat de rijken verkeerd met geld hebben gespeeld, kunnen de armen weer het gelag betalen.

Willen wij een rechtvaardige samenleving, dan zullen we eerlijk moeten delen, en dan zullen we het geld moeten halen bij de rijksten van deze samenleving, zodat de armen ook wat hebben om te kunnen leven. Daar staat het Socialisme voor!!! Dus ook de DPS!!!

We zullen als partij onze stem moeten laten horen, zodat de lasten niet bij de armsten van de maatschappij mogen worden neergelegd.

xe2x80x9cSocialisten sluit de rijen, het rode vaandel dragen wij!!!!xe2x80x9d

Deze jongen is klaar om te gaan demonstreren in Den Haag, ik hoop u ook!!!!

Harm-Jan Jansen

Coxc3xb6rdinator DPS regio Stedendriehoek (Apeldoorn,Deventer en Zutphen)

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s