Uncategorized

Solidara Geldrop: besluitvorming brede school Luchen uitgesteld

Solidaraklein

Geldrop 17-12-2008                                              persbericht.

Op 15 december jl.  stond wederom de behandeling van de brede school in Luchen op de rol . Tijdens de behandeling kwam in eerste termijn Dorpspartij  Mierlo namens de coalitie met een vlug in elkaar geflanste motie die, noch voor de oppositie partijen , noch voor de publieke tribune o.a. het oudercomitxc3xa9 en Solidara, op papier beschikbaar was.

In hoofdlijnen hield de voorgelezen motie in dat het college de opdracht heeft gekregen om een nieuw IHP (integraal huisvestingsplan ) voor 2010 op te stellen, met daarin opgenomen mogelijk! een nieuwe locatie van de brede school en verplaatsing van 1 basisschool.

Wat simpel gezegd tijdrekken is, om het feit dat zowel het college als de coalitie de plannen onzorgvuldig voorbereid hebben, mede als gevolg van onvoldoende transparantie naar de Geldrops- Mierlose bevolking,  en door te weinig kennis van wat een brede school eigenlijk is. Jammer van de tijd en geld wat het tot nu toe gekost heeft.

Tijdens de vergadering verklaarde wethouder Visser ( Pvda/GL) dat er geen sprake was dat er een projectontwikkelaar in het spel was. Wij nemen aan dat de wethouder daarmee ook woningbouw erenigingen mee bedoelt.

Tijdens de plenaire vergadering is de door DPM ingediende motie op OPGM (fractie van Peter v. Moorsel) na aangenomen. Solidara zal de ontwikkelingen samen met de ouders en OPGM kritisch blijven volgen!

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s