Uncategorized

Beschamend debat over niet toegestane uitgaven project Dieren

Martijn_leisink

D66-Statenlid Martijn Leisink ( foto hierboven) had voor afgelopen woensdag een spoeddebat aangevraagd over het feit dat de provincie ruim 400.000 euro heeft uitgegeven zonder toestemming van Provinciale Staten. Het gaat over het verkeersproject in Dieren.

Marijkevanhaaren 

Maar het debat begon heel anders dan verwacht: het was niet de verantwoordelijke gedeputeerde Marijke van Haaren ( foto hierboven) die als eerste onder vuur kwam te liggen.

Martin_schuurman

Christenunie– voorman Martin Schuurman ( foto hierboven) had een mail rondgestuurd naar zijn collega- coalitiegenoten PvdA en CDA. Daaruit bleek dat de coalitiepartijen voor het debat al hadden afgesproken dat ze de gedeputeerde niet zouden laten vallen." Laat Martijn ( Leisink) zijn spel maar spelen", stond onder andere in de mail.

Dat was een beschamend inkijkje in de machtspolitiek van de collegepartijen. Als het aan hen ligt kunnen we voortaan kennelijk de Statenvergaderingen wel afschaffen. Van tevoren is toch al alles beslist.

En hoe liep het af? Schuurman bood excuses aan maar blijft gewoon zitten als fractievoorzitter van zijn partij. Gedeputeerde van Haaren kreeg uiteindelijk een statenbrede motie waarin zowel de woorden "afkeuring" als "treurnis" voorkomen. Maar blijft ook zitten!!!

Zoals bekend namen de Staten woensdag ook nog een "motie van treurnis" aan over het liegen van oud- Commissaris van de Koningin Kamminga. Het wordt hoog tijd voor zelfonderzoek van de Staten en het College naar hun eigen normen en waarden.

Lees ook het artikel op de website van Binnenlands Bestuur 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s