Uncategorized

Maak massaal bezwaar tegen het electronisch patixc3xabntendossier!

Epd_2

In Nederland is huis-aan-huis een brief verspreid waarin wordt medegedeeld dat het electronisch patixc3xabntendossier ( EPD) eraan komt. Alle medische gegevens van iedere Nederlander gaan het internet op. Waar dat toe kan leiden kun je hieronder lezen.

Deze brief is bovendien verstuurd terwijl de Tweede Kamer nog geen besluit heeft genomen over het EPD!!!!

Het toppunt is wel dat iedereen geacht wordt in te stemmen, tenzij je bezwaar maakt. Zo’n systeem werd door veel mensen voorgesteld als het gaat om orgaandonatie. Dat is niet doorgegaan. Waarom nu wel???

En hoe zit het met analfabeten, zwakbegaafden, blinden en slechtzienden? Zonder hun toestemming worden gegevens gepubliceerd, en straks illegaal verhandeld.

Hoe lang duurt het nog tot ook werkgevers onze patixc3xabntendossiers bezitten?

Maak massaal bezwaar tegen het EPD!!!!!

En kijk vanavond naar Zembla TV.

Logo_nu_nl

HACKERS STELEN MILJOENEN PATIxc3xabNTENDOSSIERS

Bron: Nu.nl

AMSTERDAM – De elektronische patixc3xabntendossiers van miljoenen Amerikanen zijn in handen gekomen van hackers. Die eisen een onbekend geldbedrag om af te zien van openbaarmaking van de zeer gevoelige informatie.

Dat meldt The New York Times vrijdag. Volgens de krant gaat het om een databank van Express Scripts, een bedrijf dat fungeert als schakel tussen ziektekostenverzekeraars en leveranciers van medicijnen. Express Scripts beschikt over gegevens van 50 miljoen Amerikanen, waaronder hun namen, adressen, sofinummers en medische geschiedenis.

Het bedrijf, dat een website heeft ingericht om vragen van het publiek over de zaak te beantwoorden, ontving vorige maand een brief waarin onbekenden een geldbedrag eisten. Ze dreigden bij uitblijven van die betaling de medische gegevens van miljoenen Amerikanen op internet te zetten. In de brief stonden persoonlijke details van zeventig personen uit de databank.

Express Scripts zegt niet te weten wie achter de kraak zit, en hoe die heeft kunnen gebeuren. Het bedrijf, dat de FBI heeft ingeschakeld, wil niet zeggen hoeveel geld de afpersers eisen.

EPD

Nederland is momenteel bezig met de invoering van een elektronisch patixc3xabntendossier (EPD). Dat dossier, waar medische hulpverleners toegang toe krijgen, moet zorgen dat bijvoorbeeld artsen en apothekers een volledig beeld krijgen van de medische achtergrond van een patixc3xabnt. Zo wordt bijvoorbeeld voorkomen dat artsen medicijnen voorschrijven die een gevaarlijke combinatie vormen met andere middelen.

Bezwaar

Critici vrezen echter voor de veiligheid van de gegevens en de privacy van patixc3xabnten. Afgelopen week begon het ministerie van VROM met de verspreiding van informatiebrieven over het EPD. Daarbij zit een formulier waarmee mensen bezwaar kunnen maken tegen opname van hun gegevens. Van die mogelijkheid zouden inmiddels zo’n 15 duizend mensen gebruik hebben gemaakt.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s