Uncategorized

Pleidooi voor terugkeer buslijn 104

De_stentor_logo

door Wijnand Kooijmans VELUWE. donderdag 30 oktober 2008 | 05:57

De Gelderse Statenfractie van Solidara wil dat de volledige dienstregeling van buslijn 104 tussen Harderwijk en Apeldoorn in ere wordt hersteld. De provincie moet hiervoor de benodigde financixc3xable middelen beschikbaar stellen. De partij is niet tevreden met de huidige regeling waarbij bussen op deze lijn alleen in de spits rijden.

Bus104
De bus rijdt via Ermelo, Elspeet en Uddel naar Apeldoorn. Volgens de partij staat de vertrektijden niet overal netjes aangegeven en zijn deze gegevens ook niet te vinden op internet. Dat is volgens hem mede een reden dat weinig mensen deze lijn gebruiken.

Wanneer wordt gekeken naar de exploitatiecijfers is lijn 104 nooit winstgevend geweest en zal deze ook nooit winstgevend worden.

De fout is volgens Solidara dat de busmaatschappij met een moeilijke opdracht worden opgezadeld. Ze moeten winst maken en ook dunbevolkte gebieden bedienen.

Vanuit sociaal gezichtspunt en de leefbaarheid van de dorpen wil Solidara dat de dienstregeling van december 2007 weer wordt ingevoerd. Omdat Veolia de kosten daarvan niet zelf kan dragen moet in de optiek van de partij de provincie bijdragen. Hiervoor kan het geld worden gebruikt dat de provincie ontvangt van energiemaatschappij NUON.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s