Uncategorized

Politici doen aangifte wegens asbestdump in Gendtse uiterwaarden

Solidaraklein_3                                    

FRACTIE Van Aalten

De Lingewaardse gemeenteraadsfractie van Aalten en de Statenfractie Groep Solidara doen de komende dagen gezamenlijk aangifte bij Justitie wegens de aanwezigheid van grote hoeveelheden asbest in de Gendtse polder.

Afgelopen woensdag gingen plaatselijk gemeenteraadslid Marijke van Aalten en een delegatie van Solidara, met Statenlid Toine van Bergen, rond in het gebied. Op een Waalstandje waar al twee keer door Rijkswaterstaat, na tips van Solidara, asbest is verwijderd lag het levensgevaarlijke spul nog steeds voor het oprapen.

Daarnaast werden we door een tipgever naar  het terrein van een particulier gebracht. Het water, dat grenst aan zijn terrein, was volgestort met asbest dakplaten.

De beide politici zullen respectievelijk het Lingewaardse gemeentebestuur en het provinciebestuur op de hoogte stellen van hun bevindingen. Daarnaast wordt aangifte gedaan bij de politie Rivierenland. Van Aalten en van Bergen: xe2x80x9cduidelijk is dat Rijkswaterstaat veel te laks optreedt op het Waalstrandje.  En er moet ook snel opgetreden worden tegen de asbestvervuiling van het water op de tweede locatie die is ontdektxe2x80x9d.

Gendtse_polder_20081015_011

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s