Uncategorized

Provincie akkoord met verdubbeling prijs eurokaartjes in Ede, Harderwijk en Apeldoorn

Solidaraklein_2

Persbericht

Solidara: xe2x80x9cGelderland jaagt OV- reizigers de bus uitxe2x80x9d

De provincie Gelderland stemt in met het verzoek van Veolia om in Ede, Apeldoorn en Harderwijk de prijs van de buskaartjes te mogen verdubbelen. Nu geldt in deze plaatsen nog dat men voor xc3xa9xc3xa9n euro een retourtje kan nemen binnen de stadsgrenzen. Dat blijkt uit de antwoorden op door de Groep Solidara gestelde Statenvragen.

Een slecht en ook onbegrijpelijk besluit, vindt Solidara- Statenlid Toine van Bergen. Hij wijst erop dat de provincie haar eigen beleid doorkruist om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken. xe2x80x9cAl enige tijd deelt de provincie gratis buskaartjes uit om mensen te verlokken de auto in te ruilen voor het openbaar vervoer. Tegelijkertijd worden de busreizigers in de drie grote steden op de Veluwe de bus uitgejaagd, door een prijsstijging met 100%. Dat is niet meer uit te leggen aan de burgerxe2x80x9d.

De Groep Solidara constateert uit de antwoorden ook dat de beslissing van het College van GS in strijd is met de gemaakte afspraken met Veolia. Gemeld wordt dat Veolia het eurokaartje in ieder geval tot eind 2010 niet in prijs mag verhogen. Men kan bij financixc3xable problemen wel een bijdrage van de opdrachtgevers ( de provincie) vragen. Dat is ook gebeurd. Maar als Gelderland een bijdrage weigert is men verplicht om de huidige prijs te handhaven.

Opvallend is ten slotte dat de gemeentebesturen van Apeldoorn, Ede en Harderwijk alle drie tegen de prijsverhoging zijn. Het provinciebestuur reageert hooghartig over het protest van Ede en Harderwijk: xe2x80x9cer is met deze gemeenten geen afspraak gemaakt over inspraak bij tarievenkwestiesxe2x80x9d.

De Groep Solidara zal de kwestie van de verhoging van de prijs van het eurokaartje aan de orde stellen in de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit en Economische Zaken van 8 oktober.

Bus101

Lees hieronder de antwoorden van het college van GS van Gelderland op onze Statenvragen over dit onderwerp.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s