Uncategorized

Professor Reijnders: "Nog geen vergunning zandwinning Over de Maas"

Bewoners_over_de_maas

Professor Dr. Lucas Reijnders, hoogleraar milieukunde aan de universiteit van Amsterdam heeft op ons verzoek  de fijnstofrapporten van de provincie en de ontzander naast de metingen van de vereniging gelegd. Op grond van zijn schrikbarende conclusies verzoeken wij de provinciale en lokale politiek voorlopig geen vergunningen af te geven!!

Lees hieronder wat Lucas Reijnders onder andere opmerkt.

xe2x80x98De door u overgelegde meetcijfers voor fijn stof (PM 10) geven een sterke aanwijzing dat de berekeningen in het Onderzoek Luchtkwaliteit van Witteveen en Bos niet tot uitkomsten leiden die de werkelijkheid weergeven.

Lucas_reijnders

De gemiddelde waarde van uw metingen die  kan worden berekend ligt zo ver boven de door Witteveen en Bos berekende jaargemiddelde waarde voor de autonome situatie, dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de werkelijke en de door Witteveen en Bos berekende waarde met elkaar overeen stemmen. Dat geldt ook voor het aantal, bij extrapolatie van de door U overgelegde metingen verkregen, dagen dat de norm van 50 microgram (PM 10) per kubieke meter lucht wordt overschreden (52 maal per jaar ) en de door Witteveen en Bos berekende waarde voor dit aantal.

Derhalve is het geboden dat voorafgaand aan het eventueel geven van enige vergunning voor het zandwinproject ter plaatse van overheidswege een meetinstallatie wordt geplaatst, die de werkelijke concentratie fijn stof tenminste een jaar lang zal meten.’

Lees ook onderstaand persbericht van de Bewoners Over de Maas

Download persbericht_lucas_reijnders_over_de_maas.pdf

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s