Uncategorized

Gasten stappen naar rechter

De_stentor_logo

De bewoners van Nieuw Hulckesteijn in Nijkerk willen naar de rechter om de plannen van de RGV (voormalige recreatiegemeenschap Veluwe) voor dit recreatiegebied aan te vechten.

Op korte termijn worden plannen ontwikkeld om hiervoor de benodigde gelden bijeen te brengen.

Bij de acties krijgen de bewoners ondersteuning van de Statenfractie van de Socialistische Partij in Gelderland. Volgens Statenlid Alex Mink is xc3xa9xc3xa9n van de zaken die wordt aangevochten de wijziging van de huurcontracten. Op grond van het oude contract zouden de bewoners in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding die kan oplopen tot twintigduizend euro. In de nieuwe contracten die de RGV heeft opgesteld is deze vergoeding teruggebracht tot maximaal 1300 euro.

De RGV wil het recreatiepark moderniseren door hier nieuwe bungalows te bouwen. Bovendien wordt de huidige jachthaven verplaatst en uitgebreid. De huidige bewoners moeten hiervoor wijken. Zij vechten de plannen aan. Onder meer is er al enkele malen actie gevoerd voor en in het stadhuis van Nijkerk.

De acties gaan de komende tijd ook door, zo is zaterdag besloten tijdens een actievergadering. Naast de RGV wordt ook actie ondernomen richting de wethouders van de Veluwse gemeenten die het bestuur van deze organisatie vormen.

Nijkerk20080630_002

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s