Uncategorized

Buslijn 104 straks alleen in de spits

De_stentor_logo_3

VELUWE- EDITIE

door Wijnand Kooijmans

Wanneer het aan Gelders gedeputeerde Marijke van Haaren ligt blijft buslijn 104 tussen Harderwijk en Apeldoorn in de toekomst alleen in de spits rijden. Dat zegde ze gisteren toe tijdens de vergadering van Provinciale Staten. Die stelden zeshonderdduizend euro beschikbaar voor het tot 1 september voortzetten van de spitstritten op deze lijn. Het geld is tevens bestemd voor het laten doorrijden van lijn 101 van Harderwijk naar Amersfoort.

Volgens Van Haaren moeten de Staten zich er bij neerleggen dat er onvoldoende aanbod aan passagiers is om lijn 104 ook buiten de spitsuren te laten rijden. Het ongewijzigd laten rijden van de buslijn zou de provincie tot het eind van de huidige overeenkomst met vervoerder Veolia twee miljoen extra kosten. Om die reden wil Van Haaren extra geld zien vrij te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de andere buslijnen in de provincie.

Met name Toine van Bergen (Groep van Bergen) drong er op aan lijn 104 over de gehele dag te laten rijden. Volgens hem worden veel reizigers die naar recreatiebedrijven reizen nu de dupe.

Het laten vallen van de reizigers op deze lijn steekt volgens hem schril af tegen de miljoenen die de provincie investeert om het vervoer op de lijn tussen Apeldoorn en Zwolle te verbeteren.

Alex Mink (Socialistische Partij) gaf aan bij de behandeling van de voorjaarsnota te komen met een voorstel meer geld uit te trekken voor het openbaar vervoer op de Veluwe.

Bus104

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s