Uncategorized

Buslijn 104: een brief van Uddels Belang aan de commissie MEZ

Bus104

Geachte commissieleden,

Bij deze wil ik graag reageren op het agendastuk 2008-269 betreffende de buslijn 104 Apeldoorn-Harderwijk.

Ik heb de stukken gelezen over de commissievergadering die op woensdag 14 mei 2008  zal plaatsvinden. Met verbazing heb ik deze stukken gelezen omdat er in staat dat er intensief is gecommuniceerd met de dorpsbelangenverenigingen  Uddel, Elspeet en Speuld en omstreken.

Inderdaad hebben wij gesprekken gevoerd met deze verenigingen onder aanvoering van de RBVV,  de provincie alsmede vervoerder Veolia.

Tijdens deze gesprekken kwam duidelijk naar voren dat wij naar de pijpen van Veolia moesten dansen, en dat een inbreng onzerzijds niet van belang was, of het werd terzijde geschoven(bijvoorbeeld  een telling van passagiers door de DV. Elspeet).

Wij hadden na dit gesprek geen goed gevoel, en zijn op een later tijdstip weer in overleg gegaan met de provincie in de persoon van de heer Peter van de Bogaard, en dit was een duidelijk beter gesprek met een toekomst voor de lijn 104.

Door de provincie,  de heer Bieker  is aangegeven dat er eerst een voorstel zou worden gemaakt, dat doorgestuurd zou worden naar ons ter beoordeling, echter wij hebben nog nooit een voorstel ontvangen, vandaar ook onze zeer grote  verbazing dat het nu al geagendeerd is bij de commissie MEZ.

Als bestuur van Uddels Belang doen wij een beroep op u om de buslijn 104 weer te herstellen en zo laten rijden als het in het verleden was, u dupeert bij een dergelijk besluit om het openbaar vervoer in te krimpen sociaal zwakke groepen van onze samenleving, te denken is aan scholieren en ook aan de ouderen van onze streek.

Verder is het van economisch belang dat deze lijn blijft bestaan, er zijn namelijk nogal wat bedrijven in ons gebied  die aangewezen zijn op personeel van buitenaf die met de bus moeten komen om hun werkplek te bereiken.

Ik denk hierbij ook aan defensie die kazernes heeft in Nieuw-Milligen, ook hebben we diverse bedrijven die als stageplaatsen fungeren voor hogere scholen uit Apeldoorn, Deventer en Amersfoort, denk hierbij aan de hogere hotelschool, de hoge laboratoriumschool en ook de hogere toeristenopleiding.

Verder de rekreatie, de provincie Gelderland promoot en subsidieert verschillende projecten in onze omgeving die met de buslijn 104 bereikbaar zijn, en moet blijven.

Ook mensen uit ons dorp die in Apeldoorn naar het ziekenhuis moeten, of winkelen zijn afhankelijk van deze verbinding, scholieren die naar Apeldoorn moeten en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wij verzoeken u als bestuur van Uddels Belang u in te zetten voor het behoud van deze buslijn, in de vorige bijeenkomst in Arnhem is ook duidelijk gesteld hoe belangrijk deze verbinding is, om de Veluwe niet af te sluiten van de buitenwereld door het opheffen van buslijnen en dergelijke.

De overheid wil tenslotte het autoverkeer terugdringen en het openbaar vervoer promoten, volgens ons bereik je deze doelstellingen niet met dergelijke ingrepen.

Hopende op een positief  besluit verblijven wij,

Met vriendelijke groet,

Uddels Belang.

Jan de Vries, voorzitter.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s