Uncategorized

Regiotaxi vooral stuurloos

Regiotaxigelderland_logo

WINTERSWIJK – De Regiotaxi Gelderland lijkt vooral stuurloos. Of zoals Ab Nijman, fysiotherapeut in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gisteravond concludeerde tijdens een hoorzitting over de Regiotaxi in Winterswijk: "Ik geloof best dat er een aantal goede dingen op papier staat, maar de controle is minimaal."

Marijke Noteborn van de projectgroep Regiotaxi Gelderland in Arnhem, kon gisteravond tijdens de door de Winterswijkse afdeling van de PvdA georganiseerde bijeenkomst niet duidelijk maken dat de projectgroep grip heeft op de problematiek van de Regiotaxi. "De Regiotaxi is niet bestemd voor vervoer naar de specialist in het ziekenhuis, daar is de zorgverzekeraar voor. De Regiotaxi is er voor sociaal verkeer, voor een afspraak bij de specialist is er sprake van oneigenlijk gebruik."

Die stelling werd weerlegd door Nijman: "Alleen mensen met zittend vervoer, dus met een rolstoel, of voor chemokuren, hebben via de zorgverzekeraar recht op vervoer. Dus komt er een grote groep bij de Regiotaxi uit."

Daar ging Noteborn in mee: "Er zit een gat in de verdeling van de gelden voor de Regiotaxi en de zorgverzekeraars. We hebben er bij Gedeputeerde Staten op aangedrongen dat dat gat gedicht moet worden. Iedereen moet bij de specialist terecht kunnen."

Gea Rauwerdink van het Zorgloket van de gemeente Winterswijk vertelde dat een zorgverkeraar hun klanten doorverwijst naar het callcenter van de Regiotaxi in Tilburg.

Statenlid Johan Houwers (VVD) vertelde dat er inmiddels een verbeterplan ligt waarin staat dat zowel callcenter als taxibedrijven beter kunnen presteren, en dat klachten sneller afgewikkeld moeten worden.

Wim Rensink, chauffeur bij de Regiotaxi, verklaarde dat het callcenter in Eibergen veel beter functioneerde. "In Eibergen kenden ze iedereen en deden ze voorwerk. In Tilburg niet. Op zondagmiddag willen er in Winterswijk tachtig mensen om drie uur weg. Daar ga je de bietenbrug op. En we moeten terug naar een speling van een kwartier en de instaptijd van drie minuten is te kort." Hij erkende ook dat de chauffeurs niet worden betaald als ze stil staan. "Voor een beetje normaal salaris moet je zestig uur in de week werken."

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/2989111/Regiotaxi-vooral-stuurloos.ece

Regiotaxi

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s