Uncategorized

SP wil toelating van Polen beperken

Is dit linkse politiek? Ik vraag het me af…….

(BRON: BN De STEM 21 MAART 2008)

21 mrt 2008, 07:51 – DEN HAAG – Komst EU-werknemers gunstig voor bedrijven, last voor probleemwijk.

Landen in de Europese Unie moeten zelf kunnen bepalen hoeveel Polen en andere Oost-Europeanen ze toelaten. Het huidige vrije verkeer dreigt tot problemen te leiden. Dit zegt SP-leider Jan Marijnissen naar aanleiding van een conceptnota van zijn partij. Marijnissen denkt aan quota per EU-lidstaat of het weer invoeren van arbeidsvergunningen voor Poolse werknemers.

Volgens Marijnissen dreigt de komst van Oost-Europeanen naar Nederland tot vergelijkbare problemen te leiden als met de gastarbeiders uit Turkije en Marokko in de afgelopen decennia.

Het huidige beleid van vrij verkeer van EU-werknemers is vooral in het belang van het bedrijfsleven, maar zorgt in achterstandswijken voor problemen, aldus Marijnissen.

Zijn voorstel staat in een nieuwe SP-nota over integratie, ‘Een gedeelde toekomst’.

Volgens de woordvoerder van Marijnissen gaat het om een concept-stuk, waarover de afdelingen van de SP zich nog moeten buigen.

Janmarijnissen

Jan Marijnissen: quota voor Polen…

De nota vertoont gelijkenissen met een SP-beleidsstuk over immigranten uit begin jaren-tachtig. Ook toen stelde de SP regulering voor, waarop heel links Nederland de partij racisme verweet.

In de nieuwe nota wordt ook gepleit voor maatregelen tegen het ontstaan van zwarte en witte scholen. Zo zouden scholen moeten gaan werken met wachtlijsten van leerlingen met en zonder taalachterstand. Ook zouden scholen verplicht moeten worden leerlingen altijd te accepteren.

Verder moet er een manier van woningtoewijzing komen die zorgt voor meer gemengde wijken. Zo zouden migranten die zich inschrijven voor een huis in een ‘witte’ wijk voorrang moeten krijgen op de wachtlijst.

http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/2856614/SP-wil-toelating-van-Polen-beperken.ece 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s