Uncategorized

Vragen aan provinciebestuur over bebouwing van het Kerkebos in de Heilig Landstichting

Solidaraklein_6

Onderwerp: plannen voor bebouwing van het Kerkebos in Heilig Landstichting ( Gemeente Groesbeek)

Op 20 december 2007 heeft de gemeenteraad van Groesbeek besloten om een voorbereidingsbesluit te nemen ten aanzien van het Kerkebos in de Heilig Landstichting ( gemeente Groesbeek). Dat betekent dat vanaf de inwerkingtreding van het besluit ( publicatiedatum Staatscourant van 2 januari 2008) geen beroep meer kan worden gedaan op de bestemming die de locatie al sinds 1954 heeft. Die bestemming was xe2x80x9cstichtingen ten behoeve van niet- commercixc3xable doeleindenxe2x80x9d. Onder de oude bestemming was bebouwing niet uitgesloten. De gemeenteraad van Groesbeek wil door dit besluit toekomstige bebouwing wel uitsluiten, onder andere omdat het Kerkebos deel uitmaakt van de Ecologische Hoofdstructuur. In verband hiermee stellen wij u de volgende vragen:

  1. Is het juist dat ook het Streekplan Gelderland bebouwing van het Kerkebos uitsluit? Vindt u het wenselijk dat deze bebouwing hier gerealiseerd wordt? Zo nee,wat gaat de provincie hier dan tegen ondernemen?
  2. Is het juist dat op 19 december 2007  ( xc3xa9xc3xa9n dag voor de bovengenoemde vergadering van de gemeenteraad) alsnog een bouwplan is ingediend?
  3. Is het juist dat de direct belanghebbende bij het bouwplan ( de grondeigenaar) door de gemeente Groesbeek van tevoren getipt is over het voornemen om een voorbereidingsbesluit te nemen? Is dit toegestaan? Bent u het met ons eens dat daarmee het doel van het voorbereidingsbesluit ( het voorkomen van de bouwplannen) wordt ondergraven? 
  4. Klopt het dat dit bouwplan nu beoordeeld moet worden op grond van het oude bestemmingsplan uit 1954, dat bebouwing wel toestaat?
  5. De indiener van de plannen voor bebouwing is Woonzorg Nederland. Deze corporatie behaalde in 2006 een winst van 42 miljoen euro. Bent u het met ons eens dat Woonzorg Nederland beschouwd kan worden als een instelling met een commercieel doel, en dat haar bouwplan daarom niet past binnen het bestemmingsplan uit 1954? Zo nee, waarom niet?
  6. In een adviesnota voor de raadsvergadering van 20 december 2007 stelt wethouder Thijssen van de gemeente Groesbeek onder andere: xe2x80x9cBebouwing van het Kerkebos zal de animo van de provincie en eventuele andere externe geldschieters om het museum te ondersteunen waarschijnlijk niet vergrotenxe2x80x9d. Wat is uw visie hierop?

Toine van Bergen

Fractievoorzitter Groep van Bergen

Orintalis

Lees ook:

Museumpark Orixc3xabntalis

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s