Uncategorized

Batendijk: liever geen bomen kappen

Tc_tubantia_logo_29

BORCULO – De Berkellandse verkeerscommissie wil liever geen bomen kappen langs de Batendijk.

De bomen zijn volgens de leden ‘als erfgoed zeer de moeite waard’ en het zoeken van andere oplossingen om het verkeer veilig van A naar B te krijgen, heeft de voorkeur.

De Berkellandse verkeerscommissie is een nieuw adviesgroepje van burgers, dat bij elkaar komt om met de wethouder Verkeer of de burgemeester over verkeerszaken van gedachten te wisselen. De Batendijk kwam onlangs in het nieuws omdat de provincie de gemeente om advies had gevraagd. De Batendijk valt onder de verantwoording van de provincie. Die stelde vast er toch vrij veel ongelukken gebeuren en dat er een oplossing moet komen. Berkellandse ambtenaren adviseerden daarop dat kappen in elk geval op sommige plaatsen een goede oplossing zou zijn. Alleen de snelheid verlagen is geen afdoende oplossing, aldus de ambtenaren.

De verkeerscommissie kan leven met het kappen van enkele bomen als dat niet anders kan, vooral als ze het uitzicht belemmeren, bijvoorbeeld bij uitritten. Maar kale, zogenaamde ‘obstakelvrije bermen’ als uitgangspunt nemen en dat ‘rigoreus’ doorvoeren vinden de leden een slecht idee.

Lees ook:
Bomenkapachterhoekneddagblad2_2
Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s