Uncategorized

'Klimaatgelden ook voor beter openbaar vervoer'

Solidara

Groep van Bergen/ Solidara

Toine van Bergen ( fractievoorzitter)

Aldenhof 38-03, 6537 BC Nijmegen

Tel/fax: 024- 3452585; Mobiel: 06- 23018667

E- mail: bergentoine@zonnet.nl

Internet: www.toinevanbergen.web-log.nl

Persbericht

Groep van Bergen/ Solidara wil geld voor klimaatbeleid ook besteden aan beter openbaar vervoer

xe2x80x98 Wijzigingen dienstregelingen Veolialijnen 101 en 104 terugdraaienxe2x80x99

Arnhem, 06-01-2008

In de nabije toekomst moet er meer geld beschikbaar komen voor instandhouding en verbetering van het openbaar vervoer in Gelderland. Dat kan door een groter deel van het NUON- dividend beschikbaar te stellen voor klimaatbeleid, en deze  klimaatgelden voortaan ook uit te geven aan openbaar vervoer . Om dit te bereiken zal de Groep van Bergen/ Solidara komende woensdag 9 januari een motie indienen tijdens de Statenvergadering. In de motie wordt ook gevraagd om de verslechteringen in de dienstregeling van de Veolialijnen 101 en 104 terug te draaien.

Statenlid van Bergen wijst erop, dat er een voorstel ligt waarin het klimaatbeleid wordt gefinancierd uit 5% van de dividenden van energiemaatschappij NUON. Door een hogere afdracht van NUON- gelden kunnen verslechteringen in het openbaar vervoer teruggedraaid worden, en kunnen er ook nieuwe initiatieven gefinancierd worden. Zoals het herstel van de spoorverbinding tussen Kesteren en Rhenen, waarvoor onlangs een voorstel is gedaan. 

Het ligt erg voor de hand om beter openbaar vervoer te financieren uit het klimaatbeleid, vindt van Bergen: xe2x80x9cimmers, iedere auto die je van de weg haalt ten gunste van openbaar vervoer betekent een verlaging van de uitstoot van broeikasgassenxe2x80x9d.

Zijn fractie zal woensdag ook aan het provinciebestuur vragen om per direct met geld over de brug te komen voor de Veolialijnen 101 en 104. Lijn 101 van Harderwijk naar Amersfoort rijdt sinds kort niet verder meer dan Nijkerk. En van lijn 104 van Apeldoorn naar Harderwijk zijn alleen nog maar enkele xe2x80x9cspitsrittenxe2x80x9dover.

Bus101_4

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s