Uncategorized

Verdwijnen bus verarming vervoer

De_stentor_logo_24

door Wijnand KooijmansVELUWE

De politiek praat woensdag 12 december over het busvervoer op de Noord-Veluwe.

Met name het opheffen van lijn 104 van Harderwijk naar Apeldoorn is een heet hangijzer.

Dat geldt ook voor het besluit dat buslijn 101 van Harderwijk naar Amersfoort straks niet verder rijdt dan het NS-station in Nijkerk. Daar moet worden overgestapt op de trein.

E. Homeijer uit Harderwijk reist regelmatig met de bus naar haar dochter in Apeldoorn. "Ik heb begrepen dat ik straks over Voorthuizen moet rijden en dan twee uur kwijt ben. Met de trein reizen is ook al geen oplossing want dan sta je in Amersfoort te wachten. Het is een heel foute beslissing lijn 104 op te heffen."

Ze heeft het er al niet op dat de bus tegenwoordig over Ermelo rijdt. "Dat kost al een strip meer terwijl wij daar toch niet om hebben gevraagd. Bovendien rijdt de bus nu niet meer langs zorgcentrum Sonnevanck wat ook een achteruitgang is. De overheid roept wel dat ze mensen in het openbaar vervoer willen hebben maar met dit soort maatregelen werken ze dat zelf tegen."

Everdien Hopman uit Ermelo heeft een zoon die met openbaar vervoer naar school reist in Amersfoort. De keuze om hem in die plaats op school te doen is met name ingegeven omdat de school redelijk met openbaar vervoer bereikbaar is.

Veel kinderen hebben een Ster-busabonnement. Dat wil zeggen dat ze naast het schoolvervoer ook gebruik mogen maken van de lijnbussen op deze route. Buslijn 103 biedt volgens de Ermelose geen oplossing omdat deze maar eenmaal in het uur rijdt en al vaak overvol zit.

Het nemen van de trein in Nijkerk ziet ze ook niet zitten. Het huidige busabonnement is niet geldig voor de trein. Deze oplossing kost extra geld en veel extra reistijd.

De wijzigingen in het openbaar vervoer vindt ze dan ook zeer bedroevend. Zeker omdat deze halverwege het schooljaar ingaat en er geen acceptabele alternatieven worden aangeboden.

Het verdwijnen van lijn 101 en 104 is volgens haar een duidelijke verarming van het openbaar vervoer op de Veluwe.

De dorpsverenigingen uit Elspeet en Uddel grijpen de vergadering van de commissie verkeer aan om hun protesten te laten horen. In verband met de geringe ruimte in gebouw Marktstate gaat er maar een kleine delegatie van twee bestuursleden van de verenigingen en drie gedupeerde reizigers. Massaal protest is daardoor onmogelijk.

Bus101_3
Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s