Uncategorized

Statenlid van Bergen wordt lid van Solidara

Solidara

Persbericht

Statenlid van Bergen wordt lid van politieke partij Solidara

Nijmegen, 05-12-2007

Het Gelderse Statenlid Toine van Bergen heeft vandaag besloten om lid te worden van de politieke partij Solidara. Deze partij is opgericht door het door de SP geroyeerde Eerste Kamerlid en Overijssels Statenlid Dxc3xbczgxc3xbcn Yildirim.

Waarom heeft hij voor Solidara gekozen? Van Bergen, evenals Yildirim geroyeerd door de SP, vindt het belangrijk dat socialisten met een democratisch hart zich zoveel mogelijk verenigen, om zo sterker actief te kunnen zijn op straat en in de politieke arena. Sinds zijn gedwongen vertrek uit de SP is hij in Gelderland als xe2x80x9cGroep van Bergenxe2x80x9d actief.

Al enige weken voeren Solidara en de Groep van Bergen een gezamenlijke actie tegen verslechteringen in het openbaar vervoer op de Veluwe. En die samenwerking is erg goed bevallen. Van Bergen: xe2x80x9cSolidara heeft samen met ons het voortouw genomen om duizenden handtekeningen in te zamelen. Die zijn vorige week aangeboden aan het provinciebestuur. Mede dankzij die actie staat de opheffing van buslijnen weer ter discussie. Ik wil graag meewerken aan de verdere opbouw van actiepartij Solidara in Gelderland.xe2x80x9d

In Provinciale Staten zal van Bergen blijven functioneren onder de naam xe2x80x9cGroep van Bergenxe2x80x9d. xe2x80x9c Dat kan volgens de regeltjes niet anders. xe2x80x9c Maar buiten het provinciehuis wordt het van nu af aan Groep van Bergen/Solidaraxe2x80x9d.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s