Uncategorized

Apeldoorn woest over dubbel tarief stadsbus

De_stentor_logo_22

door Arnold Zweers

APELDOORN – Bij de gemeente Apeldoorn zijn ze woest over een plan van busbedrijf Veolia om het tarief van het stadsvervoer van een euro te verdubbelen. ,,Dit zullen we absoluut niet accepteren”, zegt woordvoerder Toon Schuiling. Gisteren is een brief op poten naar het provinciebestuur gegaan waarin tegen het plan wordt geprotesteerd.

De provincie Gelderland geeft namelijk de licenties af. Dat is voor het laatst gebeurd in 2004, toen Veolia nog BBA heette. ,,We kregen een afschrift van een op 19 november door Veolia aan de provincie verstuurde brief waarin de tariefsverhoging werd aangekondigd. We stonden paf”, aldus de gemeentezegsman. ,,Dit viel echt heel rauw op ons dak. Apeldoorn was indertijd de eerste gemeente die een euro ging rekenen voor een retourtje in de stad. Dat heeft geleid tot een forse toename van het aantal reizigers.”

,,De inzet is minder autovervoer in de stad. We zijn daar succesvol in. Andere gemeenten zijn van plan ons systeem ook in te voeren. Vorig jaar bleek uit de klantenbarometer dat Apeldoorn het op een na beste stadsvervoer van het land heeft. Dat laten we niet frustreren.” Veolia heet zich te houden aan de voorwaarden in de concessie, waarin ook het euro-tarief voor Apeldoorn vermeld staat, meent Schuiling. Apeldoorn staat juridisch heel sterk, denkt hij.

Veolia laat bij monde van Glenn Engelen weten dat het bedrijf inderdaad in overleg is met de provincie Gelderland over de prijs van het eurokaartje.

Bus101_3
Lees ook:
Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s