Uncategorized

Internetsite Trouw: ' Gelders statenlid uit SP gezet'

Trouw_logo_5

(Novum) – Het Gelderse SP-Statenlid Toine van Bergen is uit de partij gezet. De ledenvergadering van de SP in Nijmegen heeft dat dinsdagavond besloten, meldt het Statenlid op zijn weblog. Van Bergen gaat in de Provinciale Staten verder als onafhankelijk socialist, onder de naam Groep van Bergen.

Van Bergen, die sinds 2005 Statenlid is voor de socialisten, verloor vorige maand het vertrouwen van de meerderheid van zijn fractie. De Gelderse SP-fractie beschuldigt hem van solistisch optreden en het schenden van interne afspraken. Hierdoor zou een onwerkbare situatie zijn ontstaan.

Het Statenlid stelt dat de partij het hem onmogelijk maakt om zaterdag op het landelijk SP- congres in Rotterdam het woord te voeren, en zijn bijdrage te leveren ‘aan de broodnodige democratisering van de partij’. Hij schrijft ervan overtuigd te zijn dat het landelijk partijbestuur zijn royement heeft ‘geregisseerd’.

Het bestuur zou uit angst voor ‘nog meer’ negatieve publiciteit Van Bergen niet uit de partij hebben durven zetten, en de Nijmeegse afdeling opdracht hebben gegeven hem ‘monddood’ te maken. Van Bergen legt een verband met het eerdere royement van Eerste Kamerlid Dxc3xbczgxc3xbcn Yilderim, dat de partij veel leden zou hebben gekost. Van Bergen zoekt samenwerking met Yilderims partij Solidara.

Kritische stukken op de website van SP-partijleider Jan Marijnissen worden binnen vijf minuten verwijderd, schreef Van Bergen deze zomer op zijn weblog. Artikelen van zijn hand zouden al vier keer zijn weggehaald. Volgens de SP zijn de stukken is dat niet gebeurd omdat ze kritisch waren, maar omdat ze niet over het onderwerp gingen waarover werd gediscussieerd.

Lees ook:

SP zet kritisch statenlid van Bergen uit partij ( Elsevier)

Royement voor SP- statenlid van Bergen ( Telegraaf)

SP zet Statenlid van Bergen de partij uit ( FOK.nl)

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s