Uncategorized

Kritiek op opheffen en wijzigen bus 101 en 104

De_stentor_logo_19

door Wijnand KooijmansVELUWE

HARDERWIJK – De buslijnen 101 tussen Harderwijk en Amersfoort en 104 tussen Apeldoorn en Ermelo moeten volledig intact blijven.

Anders vindt een ongewenste verschraling van het openbaar vervoer plaats.

Dat is de kern van de vragen die het Provinciale Statenlid Toine van Bergen (Groep van Bergen) stelt aan het Gelders college van Gedeputeerde Staten. Hij wil hierop antwoord voor de Statenvergadering van 28 november omdat de nieuwe dienstregeling per 9 december ingaat. Van Bergen wil dat gedeputeerde Marijke vanHaaren de besluiten van vervoerder Veolia terugdraait.

Buslijn 101 rijdt na 9 december niet verder dan het NS-station in Nijkerk. Dit omdat de bus na Nijkerk regelmatig in de file terecht komt. Van Bergen vreest dat de filedruk op het traject Nijkerk-Amersfoort hierdoor nog verder toeneemt omdat meer mensen de auto nemen in plaats van de trein.

Ook vraagt hij zich af waarom geen maatregelen zijn genomen zodat de bus de file kan omzeilen en wil hij weten of met de NS vooraf overleg is gevoerd omdat ook de trein op dit traject al overvol is.

Van Bergen wil weten of leerlingen door deze wijziging van de dienstregeling worden getroffen. Bovendien is naar zijn mening de trein geen alternatief voor de kernen Nijkerkerveen en Hoevelaken. Gedeputeerde Van Haaren zegt toe te willen bekijken of het inzetten van een buurtbus een alternatief is. Van Bergen vindt dat merkwaardig omdat volgens hem deze bus dan ook in de file belandt.

Bus101
Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s