Uncategorized

Winterswijk pakt VVD- statenlid aan

De_gelderlander_logo_15

30 okt 2007, 03:21 – WINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk heeft ingegrepen bij Johan Houwers.

De afdeling Handhaving heeft gistermorgen de kapschuur van de oud-wethouder aan de Olden Goorweg in Winterswijk met een meter verlaagd. Bovendien werden twee zijwanden verwijderd. Daarmee is (voorlopig) een eind gekomen aan het conflict tussen gemeente en Houwers, die tegenwoordig voor de VVD Statenlid is in het Provinciehuis in Arnhem.

Het college van B en W in Winterswijk besloot op 19 februari bestuursdwang toe te passen. De lengte (8,25 meter) en breedte (5,55 meter) van de schuur waren in orde, maar volgens het bestemmingsplan Buitengebied-Oost mag de schuur maar twee meter boven het maaiveld uitkomen, en niet drie zoals het geval was. Houwers weigerde de schuur te verlagen.

Het Statenlid kreeg vier weken de tijd de verandering door te voeren. Hij mailde de gemeente op 14 mei de aanpassing te combineren met andere bouwactiviteiten. Dat vond het gemeentebestuur goed mits het voor 31 juli zou gebeuren, hetgeen door Houwers akkoord werd bevonden.

Er gebeurde echter niets en op 27 augustus was er weer contact tussen beide partijen. Uiterlijk 24 september zou de aanpassing door Houwers gerealiseerd zijn, maar tijdens een controle op 8 oktober bleek alles nog bij het oude te zijn. Vandaar dat de afdeling Handhaving gistermorgen de kapschuur in hoogte terugbracht tot twee meter boven het maaiveld en twee zijwanden verwijderde. "Conform het bestemmingsplan Buitengebied-Oost. Het is een open kapschuur/schuilgelegenheid, die mag twee meter hoog zijn en met xc3xa9xc3xa9n wand", aldus een woordvoerder van de gemeente.

"Ik heb er geen commentaar op. Ik ben sprakeloos", reageert Johan Houwers, die wel verwijst naar een artikel in het bestemmingsplan, "zodat de zaak volgens mij gelegaliseerd is."

Houwers doelt op artikel 3: ‘In die gevallen dat (goot)hoogten, oppervlakten en/of inhoud op de dag van terzageinlegging van het ontwerpplan minder dan wel meer bedragen dan in hoofdstuk 2 is voorgeschreven, mogen deze bestaande (goot)hoogten, oppervlakten en/of inhoud in afwijking daarvan als minimaal dan wel maximaal toelaatbaar worden aangehouden’.

Houwersjohan
Gelders VVD- Statenlid Johan Houwers in opspraak
Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s