Uncategorized

Gezicht SP is partij goed zat

De_stentor_logo_17

door Roel Kleine

NUNSPEET – Weer stapt een prominente SP’er uit de partij en sluit zich aan bij de op te richten Partij voor Moderne Socialisten (Solidara) van de Zwollenaar Dxc3xbczgxc3xbcn Yildirim.

Het gaat om Henk Miedema, het gezicht van de afdeling Noordwest Veluwe. De Nunspeter is het zoveelste SP-lid dat uit onvrede over de recente ontwikkelingen binnen de partij de SP de rug toekeert. ‘Vanwege de onzinnige regelgeving en machtspolitiek binnen de partij’.

"Tijdens de laatste bestuursvergadering deze week is al gebleken dat mijn aanwezigheid geen meerwaarde heeft", licht Miedema zijn stap toe. Het opzeggen van het lidmaatschap is voor de Nunspeter een emotionele gebeurtenis.

Miedema zegt er lang over te hebben getwijfeld, maar door de beperkingen die hem werden opgelegd ging hij deze week overstag. "Ik ben namelijk niet van plan mij te laten vertellen of ik wel of niet een bericht mag doorsturen naar aankomende bestuursleden", aldus de gegriefde Miedema.

Hij zegt zich aan te zullen melden bij Solidara, opgericht door het Eerste Kamerlid Yildirim uit Zwolle.

Ook zegt Miedema te sympathiseren met de socialistische eenmansfractie in de Gelderse staten, Toine van Bergen. "De doelstellingen waar ik altijd voor gestreden heb blijven zoals ze waren. Eventuele complicaties binnen de SP afdeling NW Veluwe zijn niet meer mijn verantwoordelijkheid", benadrukt Miedema.

Henk_miedema_schilderij
Enkele maanden geleden, voor de verkiezingen van maart 2007, maakte de top van de Gelderse SP- lijst nog samen een schilderij van het College van GS. Henk Miedema was de drijvende kracht achter de uitvoering van dit project. Nu heeft hij – mede uit solidariteit met mij- de partij de rug toegekeerd.
Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s