Uncategorized

Ook SP Lochem in conflict met de partijleiding

Die_linke

Nu is ook al de SP in Lochem in aanvaring gekomen met het partijbestuur. Twee bestuursleden zijn al opgestapt, en voorzitter Henk Schmoller dreigt er nu per 20 oktober ook mee te stoppen, en ook zijn lidmaatschap op te zeggen.

Directe aanleiding is de vragen die drie maanden geleden door enkele bestuursleden van de afdeling Lochem zijn gesteld aan het partijbestuur over banden tussen de Duitse partij "Die Linke" en voormalige leden van de Stasi, de  geheime dienst van de voormalige DDR.

De SP onderhoudt een "vriendschappelijke relatie" met Die Linke. Lochem heeft het partijbestuur gevraagd om zich nadrukkelijk te distantixc3xabren van de aanwezigheid van ex- Stasi- leden binnen Die Linke.

Henk Schmoller stuurde vandaag onderstaande e-mail aan Hans van Heijningen, de partijsecretaris van De SP.

—————————————–

Hallo Hans,

Op 10-07-2007 was er op 1 vandaag een uitzending te zien over vergeten DDR Stasi slachtoffers.

Zwaar onder de indruk vanwege de ellende die ik te zien kreeg. Ook zwaar onder de indruk van de beweringen van Jutta Matuschek, afgevaardigde voor Die Linke in het Berlijnse parlement, dat er ex-stasi leden in haar partij zitten, ook politiek actief zijn en volgens haar het recht hadden om zich te organiseren tegen processen van ex Stasi slachtoffers. Die Linke steunden deze figuren openlijk en aktief.

Onmiddellijk heb ik contact gezocht met mijn mede bestuursleden. Deze hadden dezelfde schokkende ervaring bij de beelden. Vooral stuitend was het om te bemerken dat de SP zeer symphatiseert met Die Linke uit Duitsland.

In een regioconferentie zijn er namens de afdeling Lochem vragen gesteld m.b.t. deze sympathiexc3xabn voor Die Linke. De gehele regio kon zich vinden in de vragen die zijn gesteld. Ook partijbestuurslid Vincent Mulder.

Meerdere malen heb ik via de regiobestuurster de SP geattendeerd op het uitblijven van antwoorden. In beginsel was beloofd dat Fenna Vergeer de vragen zou vertalen omdat zij dit als oud- lerares Duits goed zou kunnen. In een tussentijdse check waar de antwoorden bleven bleek dat een medewerker van de SP de vragen naar eigen inzicht had vertaald. Er was niets over van de kritische vraagstelling zoals in beginsel bedoeld.

Ik wens nooit geassocieerd te worden met ex Stasi gespuis, dat ook nog een keer met steun van Die Linke, politiek actief is in Duitsland. De SP maakt m.i. een grote inschattingsfout door hier geen aandacht aan te geven.

Nu 3 maanden later is er nog steeds geen antwoord. Dat vind ik schandalig. 2 bestuursleden hebben hun lidmaatschap al opgezegd, omdat zij zich niet serieus genomen voelen. Ik deel hun gevoel. Als wij in onze afdeling op dezelfde manier om zouden gaan met onze leden, zouden wij daarvoor op de vingers getikt worden en terecht.

Ik ben zo vrij om een ultimatum te stellen. Als er op 20 oktober a.s. nog geen bevredigend antwoord is, dan zeg ik ook mijn lidmaatschap op.

Met vriendelijke groeten,

Henk Schmoller

voorzitter afd. Lochem.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s