Uncategorized

' SP slaat verkeerde weg in'

De_stentor_logo_9

door Rudi Hofman

BRUMMEN – Het landelijke bestuur van de Socialistische Partij moet zijn functie neerleggen en partijleden moeten gehoord worden en over alles wat hen dwarszit hun zegje kunnen doen. Dit vindt Henk Jan de Looff, raadslid voor de lokale partij IPV in Brummen.

De Looff is zo teleurgesteld over de recente gang van zaken binnen de landelijke SP, dat hij zijn lidmaatschap heeft opgezegd. Directe aanleiding is volgens hem geweest dat op diverse aan de SP gelieerde weblogs elke uiting van kritiek er direct vanaf werd gehaald. "Met het censureren en doodzwijgen van kritiek, sla je een verkeerde weg in."

Henk_jan_de_looff

De Looff heeft onlangs een mail aan het partijbestuur gestuurd met de vraag: hoe zit het nou? "Ik kreeg een heel epistel terug. De strekking daarvan was onder meer dat Yildirim een verschrikkelijke man is, die de democratie aan zijn laars lapt." Yildirim is de SP’er die weigert zijn dankzij voorkeurstemmen verkregen zetel in de Eerste Kamer op te geven. Het SP-bestuur houdt vast aan de partijregel dat niet moet worden afgeweken van de officixc3xable kandidatenlijst.

Over de jongste affaire met het Zutphense SP-raadslid Luijendijk zegt De Looff: ,,Ik vind dit dieptriest. In zo’n geval zijn de woorden ‘menselijke maat’ zeer van toepassing. Als er iets gebeurt in de persoonlijke sfeer dan moet je daar als partijbestuur op inspelen. Hij wilde alleen een tijdelijke stop op de verplichting om driekwart van de vergoeding voor zijn raadswerk aan de partij af te staan."

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s