Uncategorized

Eerste Kamerverkiezingen

Verkiezing_eerste_kamer

Gisteren mocht ik voor het eerst in mijn leven meedoen aan verkiezingen voor de Eerste Kamer. Dat was weer eens ouderwets stemmen met het rode potlood.

Ondertussen is binnen onze partij enig tumult uitgebroken omdat er twee mensen met voorkeurstemmen gekozen zijn. En wonnen we een zetel extra door een "sabotage- actie" van een Noordhollandse GroenLinkser.

Lees onderstaand artikel maar.

De_gelderlander_logo_6

SP zit in de maag met voorkeursstemmen

DEN HAAG – De SP wil dat haar twee senatoren die met voorkeurstemmen in de Eerste Kamer zijn gekozen, alsnog van hun plek afzien. Gisteren kozen de SP’ers in de Provinciale Staten niet de eerste twaalf op de lijst, maar kwamen de kandidaten op nummer 16 en 18 met voorkeur binnen. De SP wil dat ze hun plek afstaan.

SP-secretaris Van Heijningen: "De lijst is destijds door de partijraad vastgesteld. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de eerste twaalf." Nummer 18 bij de SP, Yildirim uit Zwolle, zegt dat hij nog niet weet of hij zijn plek afstaat.

De verkiezingen voor de senaat, die moeten lopen volgens de uitslag van de Provinciale Staten, hadden gisteren volgens de voorlopige uitslagen meer verrassingen. Ook bij CDA, PvdA, D66 en GroenLinks kwamen mensen die lager op de lijst stonden met voorkeurstemmen in de senaat. Dat kostte bijvoorbeeld oud-commissaris van de koningin Boele Staal (D66) zijn plek. Bij de SP valt partijhistoricus Kees Slager buiten de boot.

Door een vermoedelijke sabotageactie van een GroenLinks-lid uit Noord-Holland liep die partij een vijfde zetel mis.

Daardoor kreeg de SP de twaalfde zetel in haar schoot geworpen. Morgen maakt de Kiesraad de officixc3xable uitslag bekend.

Zie ook:
Regio lobbyt voor Eerste Kamer

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s