Uncategorized

Dubbele pet

Elco_brinkman

Elco Brinkman, oud- CDA- minister van VROM, is het boegbeeld van de Nederlandse bouwbedrijven. Hij is, zo meldt een onderzoek van de Volkskrant, zelfs de invloedrijkste man van Nederland.

Maar Brinkman is tegenwoordig ook voorzitter van het pensioenfonds ABP. Nu wil hij onze (en ook mijn) pensioencentjes gaan gebruiken om te investeren in wegen. Lees onderstaand artikel uit De Telegraaf van gisteren.

——————————

Pensioenfonds wil investeren in snelwegen

ZOETERMEER – Het pensioenfonds ABP wil investeren in belangrijke snelwegen in Nederland om zo bij te dragen aan het oplossen van het fileprobleem.

Dat zegt voorzitter Elco Brinkman van het ABP, het op een na grootste pensioenfonds ter wereld, zaterdag in NRC Handelsblad.Brinkman denkt dat het fileprobleem voortvarender kan worden aangepakt als marktpartijen worden ingeschakeld. Nu ligt het het vervoersvraagstuk volgens hem ten onrechte geheel op het bordje van de overheid die elke drie jaar van opinie verandert.

xe2x80x9eMarktpartijen als het ABP zijn best gexc3xafnteresseerd in een snelweg die gedurende dertig, veertig jaar kan worden gexc3xabxploiteerd. Als de exploitatie ervan maar voldoende rendement oplevert voor de gepensioneerdenxe2x80x9d, aldus Brinkman.

Brinkman zegt zijn plannen om snelwegen in Nederland commercieel te laten exploiteren xe2x80x9ezeer vaakxe2x80x9d te hebben aangekaart in Den Haag. xe2x80x9eIk hengel echt naar politieke wil. Men ziet er ook wel wat in, maar het is een complex vraagstuk, dat door alle gemeente- en provinciegrenzen heenloopt.

Brinkman, voormalig leider van het CDA en ex-bewindsman, is ook voorzitter van Bouwend Nederland, de belangenvereniging van bouwbedrijven.

—————————————————————–

Ik kan me niet herinneren dat ik een "dubbele pet" van zo’n omvang eerder heb meegemaakt!

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s