Uncategorized

Afvalverwerking Regio Nijmegen

Arn

De Afvalverwerking Regio Nijmegen in Weurt

Als volksvertegenwoordiger probeer je waar nodig aan informatie te komen, als je dingen tegenkomt die vragen oproepen.

Dus stelde ik enkele dagen geleden schriftelijke vragen over de verkoop van aandelen van de Afvalverwerking Regio Nijmegen (ARN).

Merkwaardig vind ik het dan dat ik een mailtje krijg van een collega- statenlid: Jan Wijnia van GroenLinks. Hij vroeg zich af waar ik mee bezig was. Want "wij als provincie gaan hier niet over".

Nog afgezien van het feit dat politici altijd zelf mogen bepalen waar ze het over willen hebben, is er wel degelijk een direct Gelders belang in het geding. Het provinciebestuur heeft onlangs nog aangegeven dat men vreest dat Gelderland wordt overspoeld met Duits afval. In dat kader is het toch saillant te noemen dat de ARN 40% van haar aandelen wil verkopen aan een Duits bedrijf.

Vooraanstaande bedrijven als Essent plaatsen vraagtekens bij het onderhands gunnen van de aandelen. En wat mijn vragen betreft over het feit dat de aandelen te goedkoop worden aangeboden: inmiddels is het gemeentebestuur van Nijmegen het al met mij eens.

Wijnia, aankomend fractievoorzitter van GroenLinks in de Staten, past in deze zaak bovendien enige terughoudendheid. Zelf maakte hij als milieuwethouder van Nijmegen enige jaren deel uit van het bestuur van de ARN. Op dit moment is hij gemeentesecretaris van de gemeente Heumen. Een gemeente die zelf ook een (afval)relatie heeft met de ARN.

Deze zaak moet tot de bodem uitgezocht worden!

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s