Uncategorized

Grondmij gebruikt asbest als eindafwerking van stortplaatsen

Asbestwegensite3

Een merkwaardig bericht staat er hieronder. Het is rechtstreeks overgenomen van de website van de Grontmij.

Asbest wordt gebruikt om stortplaatsen af te werken. Dat kan toch niet waar zijn?

Ik ga het uitzoeken.

Logo_grontmij

Sanering en hergebruik asbesthoudend materiaal project De Hutten

In opdracht van de gemeente Gendringen, de provincie Gelderland en een aantal projectontwikkelaars heeft Grontmij voor het project De Hutten de bodemsanering uitgevoerd, milieukundige begeleiding verzorgd en gezorgd voor de gecontroleerde afvoer en afzet van met asbest verontreinigde materialen. De vrijgekomen asbesthoudende materialen zijn als secundaire bouwstoffen hergebruikt.

Het project De Hutten omvat het duurzaam ontwikkelen van woningbouw binnen de gemeente Gendringen op een voormalig bedrijventerrein. Door de bedrijfsmatige activiteiten in het verleden is de bodem van het bedrijventerrein verontreinigd met asbest. In het kader van de duurzame ontwikkeling is door de provincie Gelderland en de gemeente Gendringen subsidie verleend om de met asbest verontreinigde depots en bodem te saneren en op de meest voordeligste wijze af te voeren. Het project is gelegen op een tweetal locaties in de gemeente Gendringen.

In de 1e fase van het project is door Grontmij circa 40.000 ton asbesthoudend materiaal uit een voormalig vormzanddepot ontgraven, getransporteerd, gecontroleerd en afgevoerd naar diverse stortplaatsen in Gelderland.

Na de sanering van de depots zal gestart worden met de bodemsanering en afzet van asbesthoudend materiaal. Circa 150.000 ton sterk asbesthoudend materiaal zal door Grontmij/ Dusseldorp worden ontgraven en afgevoerd. Dit materiaal zal worden toegepast als secundaire bouwstof bij de eindafwerking van verschillende stortplaatsen in Gelderland.

Bron: website Grontmij

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s